En kreativ utmaning – en story från vår spanska Installatör

30 juni 2016 | Category: Great Sound, Good Looks, Things happens, products, How does it really work

DAVISINE målar en Picasso-muralmålning

Vår spanska representant, Javier Durán från Tecnologia Almendralejo SLL, gav oss en berättelse om ett litet projekt de gjort nyligen, och vi i vår tur ville gärna dela det med er:

“Mitt namn är Juan Luis Agenjo, eller Juanlu kallad, ända sedan jag var tonåring, har jag haft ett behov av att uttrycka mina dagliga intryck i bilder, en självlärd historia som utvecklats över åren.

Under denna viktiga process slog jag mig ihop med David Tena Morales (DAVISINE), en graffitikonstnär och min bäste vän.

År 2008 började jag arbeta som installatör av ljudabsorberande material, men ingen av dem  gav mig möjlighet att måla eller teckna vilket var frustrerande då jag ville släppa lös min kreativitet.

2011, hittade vi “2000-talets ljudabsorbent ”, Even Better av Fellert, och tack vare systemets variationsmöjligheter, har jag sedan dess kunnat kombinera de två viktigaste aspekterna av mitt professionella liv; akustik och bild.

Efter att ha installerat Even Better Silk på väggen i vardagsrummet, skissade vi upp Picassos målning, Guernica, som ni kan se i den här lilla ögonblicksbilden av min dagliga arbete.

Vi valde Guernica för dess komplicerade komposition. Det var en inspirerande uppgift för oss båda – för mig i utmaningen att förena två koncept, och för min bäste vän, DAVSINE, genom verkets komplexitet, som bland annat består av en klurig gråskala.

Vi började med att installera Silk på väggen. Sen applicerade vi coatingen genom att dra upp konturerna med ett antal varierande penslar för att sen använda en airbrush för att fylla i fälten och göra skuggningen. Givetvis enligt rekommendationerna för att bibehålla full ljudabsorption.

Med Fellerts Even Better system, som kombinerar design och akustik, kommer vi inte bara kunna arbeta med vilken färgnyans vi vill, utan också kunna göra bilder, fraser, mosaiker och mycket mer, för att skapa en unik design och få full absorptionskraft på samma gång.

Vi är stolta över att vara de första och enda  ägarna till en ljudabsorberande Guernica i världen. Llerena, Spanien, Juni 2016”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.